بهترین برنامه تغذیه یک بیمار مبتلا به کرونا

به گزارش وبلاگ زرسید، سرپرست گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: بیماران مبتلا به کرونا باید از خوردن غذا هایی که خوب پخته نشده اند مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو و کباب هایی که مغز پخت نشده اند اجتناب نمایند.

بهترین برنامه تغذیه یک بیمار مبتلا به کرونا

به گزارش ایسنا، فاطمه قاسمی، در مورد چگونگی تغذیه در دوران قرنطینه کرونا گفت: با توجه به این که در دوره بیماری معمولا اشتهای بیمار کاهش می یابد، احتمال سوء تغذیه بیشتر است؛ بنابراین ضروری است کلیه افراد بهبود یافته به خصوص گروه های آسیب پذیر مثل سالمندان، زنان باردار، بچه ها و بیماران مبتلا به بیماری های مزمن، تحت یک مشاوره تغذیه قرار بگیرند. گفتنی است که کاهش اشتها موقت بوده و در دوره نقاهت اشتهای فرد بهبود می یابد.

وی تاکید نمود: افراد باید رژیم غذایی حاوی میوه، سبزی، نان و غلات سبوسدار، حبوبات و همچنین گوشت، ماهی و مرغ استفاده نمایند. باید دقت گردد که در دریافت مواد غذایی و تنوع مواد غذایی تعادل رعایت گردد.

قاسمی ادامه داد: استفاده از منابع غذایی ویتامین A مانند منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات، استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهی های چرب، لبنیات و زره تخم مرغ) برای افزایش سطح ایمنی بدن و استفاده از منابع ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و یاری نماینده به عملکرد سیستم ایمنی بدن می توان از روغن های مایع آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده های اصلی غذایی یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله بین وعده توصیه می گردد.

وی اعلام نمود: مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج و کیوی در هر سه وعده و مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغز ها (پسته، گردو، بادام و فندق) هم توصیه می گردد.

سرپرست گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مصرف منابع غذایی ویتامین B 12 برای پیشگیری از پیشرفت سریع عفونت های ویروسی از جمله گوشت قرمز، ماهی و ماکیان، تخم مرغ و لبنیات، دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت می گردد منابع حیوانی عبارتند از گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی آهن هم است و منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل آهن غیر هم دارند. اگر چه تخم مرغ از منابع حیوانی آهن است، اما آهن آن غیر هم است. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذا های حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد.

قاسمی ادامه داد: مصرف غذا های غنی از روی (Zn) شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در هر سه وعده غذایی هم ضروری است.

وی در مورد نباید های تغذیه در دوران کرونا هم گفت: اجتناب از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فود ها و غذا های چرب و سنگین، مصرف نکردن نوشیدنی های گازدار و یا آب میوه های صنعتی و اجتناب از خوردن غذا هایی که خوب پخته نشده اند مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو و کباب هایی که مغز پخت نشده اند توصیه می گردد.

قاسمی در سرانجام اظهار کرد: استفاده از غذا های آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم در صورت وجود علائم سرماخوردگی، داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش با استفاده از برنامه های ورزشی در فضای مجازی و برنامه ریزی برای خواب منظم و تنظیم زمان خواب برای داشتن خواب به موقع و آرام هم ضروری است.

منبع: فرارو

به "بهترین برنامه تغذیه یک بیمار مبتلا به کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین برنامه تغذیه یک بیمار مبتلا به کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید